Защо ТМ ТЕХНОЛОДЖИ постави 40-метров надпис? – (интервю с Търговския Директор на компанията – Виктор Петров)

Интервюиращ: Защо решихте да изпъкне името на ТМ ТЕХНОЛОДЖИ по такъв начин?

ВП: Ние сме тук от 18 години. Смятаме, че ще бъдем тук още много дълго време. Доказали сме, че вярваме в бъдещето си, поради тази причина сме вложили 7 милиона лева в инвестиции в оборудване и подобряване условията на труд във фирмата, през последните 6 години, и планираме да инвестираме още близо 4 милиона през следващите 2 години. Вярваме, че настъпват добри времена за работа. След всичко това е логично да мислим за перманентна реклама и да представим своя символ.

Интервюиращ: Какво искате да кажете с този символ?

ВП: Да покажем, че сме тук, че се развиваме, както и че сме част от проспериращите организации в областта. Компании, популярни в енергийната и машиностроителната промишленост разчитат на нас при производството на изделия от 10 до 60 тона. Работим и с клиенти по дизайнерски проекти, които имат значително влияние върху социално-културния живот в Западна Европа, Обединено кралство и САЩ. Малко хора знаят за това, или знаят много малка част от цялата картинка.

Интервюиращ: Това ли е целта? Да разберат повече клиенти за ТМ Технолоджи?

ВП: Вече получихме коментари от клиенти относно 40-метровата табела, но не това е най-важното. Важното е да се види от хората в региона. Това дава ясен сигнал, че се развиваме, продължаваме да наемаме хора с добра работна етика и хъс, като повишаваме стандарта на живот на колегите си и подобряваме условията на труд.
Това е особено важно за нас, защото се опитваме да променим възприятието за фирмата. Все още има хора, които не знаят, че Борда на Директорите на „ТМ-ТЕХНОЛОДЖИ“ претърпя значителни промени преди 2 години. Манталитетът ни на работа и взаимоотношенията са много различни, в сравнение с тогава.
Нашата цел е, който работи тук да се чувства горд и сигурен, че може да работи тук до пенсионирането си.

Интервюиращ: Планирате ли да предприемете някакви мерки, във връзка с недостига на кадри в този бранш?

ВП: През учебната 2021/2022 год. ще работим съвместно с ПГ по промишлени технологии „Атанас Цонев Буров“ по проект за дуално обучение. Възпитаници на гимназията ще ни посещават два пъти седмично, ще се запознаят пряко с производствените процеси, ще бъдат обучени за съответните професии и накрая ще бъдат оценени от нашите служители. Също, възнамеряваме да започнем съвместна работа и с РУ „Ангел Кънчев“. Стремежът ни е да привлечем нови кадри, да ги задържим в региона и да ги превърнем в наши дългогодишни служители.